ATV Import

Log In

Logg inn

Har du glemt passordet?

Subtotal: kr0.00
 

Velg riktig ATV modell

 

Dersom du ikke vet hva/hvilken modell du skal kjøpe tror vi at følgende lille veiledning kan være til hjelp.

Hva bør jeg se etter?

 • Hvem skal bruke den?
 • Hvilket underlag skal den brukes på?
 • Med eller uten revers?
 • Girsystem?
 • Hvordan skal den brukes?
 • Kvalitet
 • Størrelse
 • Pris
 • Hvor servicevennlig er produktet?
 • Delelager
 • Garanti

Hvem skal bruke den?

Dersom ATV´en hovedsaklig skal brukes av en fullvoksen person, så bør man selvfølgelig ikke kjøpe en barnemodell. Likeledes så er ikke en voksenmodell beregnet på barn. Husk også at det kan være stor forskjell på barn både hva gjelder fysisk størrelse og mentalt. De oppgitte alders-intervallene vi oppgir er basert på erfaring og vår subjektive oppfatning. Det er alltid forskjell på en nybegynner og en mer erfaren bruker - uansett alder.

Hvilket underlag skal den brukes på?
Hjuldimensjonen vil være svært avgjørende for hvor den kan brukes. Jo større hjuldimensjon jo større bakkeklaring. Dersom ATV`en skal brukes på plant underlag som asfalt eller grus, så har bakkeklaringen liten betydning. Men har man tenkt å bruke den i ulent terreng, så er bakkeklaringen og dermed hjulstørrelsen viktig.

Med eller uten revers?
Alle ATV´er vi selger er utstyrt med revers. Dette synes vi er en svært viktig detalj på barne ATV´er! Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste "premium" modellene som selges innen barne ATV segmentet IKKE har revers!

Hvilket girsystem?
De fleste ATV´er leveres med et av følgende girsystem

a) Helautomat. Modellene som er beregnet for de yngste er normalt utstyrt med automatgir (vanligvis det som kalles for variomatic). Fordelen med helautomat er at man slipper å tenke på giringen, det er bare å sette giret i riktig fartsretning, så gjør giret resten. Ulempen er at man på de fleste modeller (gjelder IKKE Leopard modellen) får svakere drakraft i starten.

b) Halvautomat. Dette er en girkasse med automatisk clutching (bare å slippe opp gassen før man skifter gir). Fordelen med denne typen er at du får større kraft på hjulene fra start av. Disse modellene har også normalt større toppfart og raskere akselasjon. Brukes hovedsaklig på modeller som er beregnet på større barn/ungdom.

c) Manuell. Dette er girkasser hvor man fysisk må clutche før man skifter gir. De største ATV´ene som er beregnet for voksne har normalt dette systemet. 

Hvordan skal den brukes?

Skal ATV´en brukes til "finkjøring" eller hard banekjøring?

Hvordan kan man se at en ATV er av god eller dårlig kvalitet?

Mange forhold vil her komme inn i bildet og det kommer selvfølgelig an på hva man sammenligner med. Det er klart at en ATV til 30.000,- bør være bedre enn en ATV til 7.000,-. Ting du bør se på er bl.a.:

- Motor. Er det et kjent velrenomert motorfabrikat? De fleste av våre 4-takts ATV´er blir levert med enten LONCIN motorer eller Zongshen motorer. Disse regnes som den beste og mest anerkjente motorprodusentene i Kina. Koster en del mer enn "billigmodellene", men er definitvt verd prisen! Disse motorene er svært driftssikre.

- Kvalitet og dimensjonering på frem og bakhjulsoppheng. Våre 110cc, 150cc og 250cc er kraftig dimensjonert med solide bakhjulsoppheng laget i kraftige profiler. De doble A-armene fremme er også dimensjonert skikkelig.

- Bakaksel. Er bakakselen hel og laget i kraftig, herdet stål eller hul og lett? Alle våre 110cc, 150cc og 250cc har massive og kraftige bakakslinger av skikkelig kvalitet.

- Dimensjonering av det elektriske anlegget. Mange Kinesiske ATV`er leveres med alt for tynne ledningsnett. Kobber er dyrt og mange sparer inn på produksjonsprisen ved å bruke alt for tynne ledere. Resultatet blir ofte at det elektriske anlegget fungerer dårlig og kan føre til ledningsbrann.

Fysisk størrelse på ATV?

Størrelse og pris henger stort sett sammen. Når vi snakker om størrelse, så tenker vi på fysisk størrelse på ATV`en og IKKE på motorstørrelse. Våre ATV`er er laget for de motorene de blir levert med. Det betyr at alle vitale deler som f.eks. ramme, bremser etc. er dimensjonert korrekt i forhold til motorstørrelse.

       110cc ATV

Du finner nøyaktige fysiske mål under respektive modeller på vår hjemmeside. Bildet viser vår 110cc.

Pris?

Hvor mye er du villig å betale? Det er klar at du bør kunne forvente å få et bedre produkt om du er villig til å betale 35.000,- enn om du betaler 8.000,-. Men for de aller fleste av oss har prisen en vesentlig og oftest avgjørende betydning. Vi føler oss trygge på at vi vil komme svært godt ut i en sammenligning pris/ytelse/kvalitet med hvem du enn sammenligner med, men husk å sammenligne "epler med epler"! Dvs. sammenlign fysisk størrelse og ikke bare motorvolum! 

Hvor servicevennlig er ATV´en?

En ting du kan være sikker på UANSETT hvilket merke av ATV du velger er at det forutsettes at du må etterjustere, etterskru, kontrollere og skifte slitedeler ved behov. På noen modeller er dette lett, på andre kan det være litt mer komplisert. De fleste av våre 110cc, 125cc 250cc har åpne konstruksjoner som gjør at du kommer til så og si overalt uten å først måtte demontere plastdeler eller andre deler som står i veien. Bl.a. så kan de aller fleste elektriske komponenter på våre modeller raskt sjekkes/demonteres uten å først måtte skru av plasten. Det er hurtigkoblinger men han/hun koblinger på nesten samtlige deler i det elektriske anlegget på disse modellene.

Delelager

Uansett hva selgeren måtte si, så vil du før eller siden være avhengig av tilgang på deler. Det kan være slitedeler, garantideler eller deler som rett og slett blir ødelagt ved bruk, som  f.eks. skjermer, felger, dekk etc. Ligger selgeren/forhandleren inne med deler? Vi prøver etter beste evne å ligge inne til en hver tid med så godt som samtlige deler som KAN gå i stykker eller slites ut.

Garanti

Stol ikke blindt på det som forespeiles av garantier uten å lese alle forbeholdene som tas. Vi gir ikke uforbeholdent garanti i X antall år vi heller. I de fleste tilfeller så vil vanlig kjøpslov som regulerer alt kjøp og salg være den som gjelder. Det som, i virkelighetens verden, nok  vil være viktigere enn all verdene luftige garantier - er om selgeren kan fremskaffe deler. For å kunne håndtere et skikkelig delelager så kreves det en viss omsetning i antall stk. av hver modell.  

Her er noen tilleggspunkter som også kan være verdt å tenke på:

Hvem skal bruke ATV en?

Skal den kunne brukes av en eller flere?

Hvor skal den brukes?

Avhengig av hvor den skal brukes så bør du tenke på faktorer som støy, bakkeklaring, dekk/hjul.

- Husk at en fire-takter bråker vesentlig mindre enn en to-takter.

- Skal den brukes på ujevnt underlag så må den ha en bakkeklaring og hjuldimensjon som går klar av underlaget.

- Skal den benyttes utenfor plant underlag eller f.eks. under vinterlige forhold så er dekkene viktig.

Hvor mye penger har jeg tenkt å bruke på en ATV?

Alle våre ATV´er ligger i den lavere enden av prisskalaen. Det betyr ikke at du nødvendigvis får mere for pengene ved å gå opp noe i pris. Skal du få vesentlig bedre kvalitet så må du nok også være villig til også å gå vesentlig opp i pris.

Kinesisk ATV i forhold til f.eks. japanske modeller?

I likhet med f.eks. det meste av elektronikk, klær og andre forbruksartikler så blir også det meste av ATV`er i dag produsert i Kina. Dette er hovedgrunnen til at prisene på disse produktene har falt så mye de seneste årene - så også med ATV`er. Det er i dag svært få modeller i størrelsen under 300 cc som ikke blir produsert i Kina.

To-takter eller 4-takter`s motor?                                                                                                                                                                                                  Alle våre modeller med unntak av MiniQuaden er utstyrt med 4-taktsmotorer. En 4-taks motor går på vanlig 95 oktan blyfri bensin og har seperat oljetank for motoren som på en bil. En to-taktsmotor må ha tilsetting av 2-taktsolje RETT I BENSINEN som fylles på tanken. En to-taktsmotor bråker også vesentlig mer enn en 4-takts motor.

Helautomat eller halvautomat?                                                                                                                                                                                                  De fleste av våre modeller leveres enten som  helautomat uten revers eller halvautomat med revers. I utgangspunktet anbefaler vi utgaven med automat kun for de aller minste som ikke har erfaring fra ATV tidligere. Halvautomat betyr at brukeren slipper å bruk clutch for å gire. Giret er av vanlig motorsykkeltype, med fotspake. Tre trinn forover, nøytral og revers. Husk at reversen ligger i selve girkassen som er en stor fordel, og IKKE som et utenpåliggende system med håndspake.

Med eller uten revers?

Alle våre 4-takts modeller leveres med revers i girkassen som standard. Fordelen med revers er at det er lettere å komme seg frem dersom man står fast (husk at de fleste barnemodeller veier fra ca. 70 kg til 100 kg). Det er også morsomt og lærerik å lære seg å rygge. Reversen ligger i selve girkassen på denne modellen og er robust.

Bakkeklaring

Bakkeklaringen er det laveste punkt mellom underlag og det laveste punkt på ATV`en. Normalt er dette målt fra undersiden av beskyttelsesdekslet for enten bakdrevet eller bremseskiven på bakakslingen. I praksis så betyr det at den reelle bakkeklaringen vil være høyere.